fbpx

Eid El Fitr

Als de imam van Roosendaal, heb ik de eer en het genoegen om met u te delen hoe wij Eid El Fitr 2024 zullen vieren in onze prachtige stad. Eid El Fitr, ook bekend als het Suikerfeest, is een tijd van vreugde, reflectie en gemeenschap, die de voltooiing van de heilige maand Ramadan markeert. Dit jaar nodigen wij iedereen in Roosendaal uit om deel te nemen aan onze festiviteiten en de schoonheid van deze speciale dag te ervaren.

De Ochtend van Eid: Salat al-Eid in Roosendaal

De dag begint vroeg met de Salat al-Eid om 09:00 uur, het Eid-gebed, dat een van de hoogtepunten van de viering vormt. Dit speciale gebed, dat in de open lucht of in een grote hal wordt gehouden, symboliseert eenheid en solidariteit binnen onze gemeenschap. Wij verzamelen ons in onze moskee of op een aangewezen plek in Roosendaal om samen te bidden en Allah’s zegeningen te vragen.

Tijdens de Salat al-Eid dragen we onze beste kleding en uiten we onze dankbaarheid voor de kracht en geduld die ons tijdens Ramadan zijn geschonken. Het is een moment waarop we niet alleen onze persoonlijke groei vieren, maar ook de kracht van onze gemeenschap.

De Dag van Eid: Een Moment van Delen en Vreugde

Na het gebed is het tijd voor festiviteiten! Eid El Fitr is een dag van vreugde, waarop we onze huizen openstellen, samen eten en onze banden versterken. Het is een prachtige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Kinderen kijken bijzonder uit naar Eid El Fitr, want het is een dag vol traktaties en cadeautjes. Het is hartverwarmend om hun glimlachen en gelach te zien, wat ons herinnert aan de eenvoudige vreugden van het leven.

De Boodschap van Eid: Eenheid en Dankbaarheid

Eid El Fitr is meer dan alleen een dag van viering; het is een tijd om na te denken over onze spirituele reis en de lessen die we hebben geleerd. Het herinnert ons eraan dankbaar te zijn voor de zegeningen die we hebben ontvangen en om genereus te zijn naar degenen die het minder hebben.

In Roosendaal streven we ernaar om deze boodschap van eenheid en dankbaarheid uit te dragen. Wij moedigen iedereen aan om deel te nemen aan liefdadigheidsactiviteiten en bij te dragen aan het welzijn van onze gemeenschap.

U Bent Uitgenodigd!

Of u nu in Roosendaal woont of onze stad bezoekt, u bent van harte welkom om deel te nemen aan onze Eid El Fitr-gebed. Laten we samen Eid El Fitr 2024 vieren, een dag die ons herinnert aan de kracht van geloof, de waarde van gemeenschap en de vreugde van het delen.

Namens de gehele moslimgemeenschap van Roosendaal wens ik u een Eid vol geluk, vrede en voorspoed.

Eid Mubarak!

Eid El Fitr
10 April 2024
Einde Ramadan

Wat je moet weten

Tijd 09:00
Locatie Moskee Roosendaal
Datum 10 April 2024

Andere Events

Eid2024
Eid El Fitr
10 April 2024
Einde Ramadan
Locatie: Moskee Roosendaal
IBR
Benefiet IBR
3, 4 & 5 April
Inzameling IBR
Doel: Islamitische Begraafplaats Roosendaal
Locatie: Moskee Roosendaal
Streefbedrag: €2.500.000