fbpx

Hifdh Al-Qur’ān

Koran memoriseren voor kinderen

Het uit het hoofd leren van de koran is de droom van elke moslim. Het is een daad van aanbidding waardoor men de beloning in het Hiernamaals zoekt. Een hafiz is een bewaarder van de Koran en verwijst naar een persoon die de hele Heilige Koran uit zijn hoofd heeft geleerd en deze uit zijn geheugen kan reciteren. Onze geliefde profeet 

Muhammad vzmh vertelde dat er een hafiz bij de engelen zal zijn, hen vergezeld in de hemel en zei: 

“Degene die de Koran reciteert en deze uit zijn hoofd leert, zal bij de nobele, rechtvaardige schriftgeleerden (in de hemel) zijn en degene die zich inspant om de Koran uit zijn hoofd te leren en deze met grote moeite reciteert, zal een dubbele beloning krijgen. “

HIFDH AL-QUR’ĀN

Koran memoriseren Roosendaal

Het 6-jarige Hifdh Al- Qur’an traject bereidt studenten voor om de Qur’an te kunnen lezen en (volledig) te kunnen memoriseren. Onze studenten zijn verdeeld in twee groepen en doorlopen een gestructureerd traject om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.

De eerste groep begint met de eenvoudige procedure genaamd Qā’ida Nūrāniyya. Hierbij leert de leerling eerst het Arabische alfabet en wordt vervolgens voorbereid om korte stukjes met de juiste (tajweed) regels te kunnen lezen. De leerling krijgt steeds meer uitdagende zinnen, totdat hij/zij het niveau heeft bereikt om de Qur’ān zelfstandig te kunnen lezen.

Als het pre-hifd traject succesvol is afgerond gaat de leerling verder met het memoriseren van de Qur’ān. Hierbij wordt er steeds een stukje Qur’ān als huiswerk meegegeven om te leren. Stapsgewijs wordt het kind begeleidt tot het geleidelijk meer kunnen leren in een kortere tijd.

PRE-HIFD TRAJECT QĀ’IDA NŪRĀNIYYA

Koran Leren Lezen

Voor een student daadwerkelijk met het memoriseren van de Qur’an kan beginnen, dient hij/zij wel zelfstandig Arabisch te kunnen lezen en redelijk te kunnen schrijven. Zonder dit element is het onmogelijk om zelfstandig de Qur’an te lezen of te memoriseren.

Wij zijn ons er van bewust dat lang niet alle kinderen genoeg basiskennis hebben van het Arabisch en daarom nog niet Arabisch kunnen lezen en schrijven. Daarom bieden wij onze studenten een pre-hifd programma aan, de qā’ida nūrāniyya lessen.

Tijdens dit traject ondersteunen wij de studenten om binnen één jaar de Qur’an zelfstandig te kunnen lezen.

Vooraf voeren wij intakegesprekken met onze studenten om ze in een klas in te delen met een passend leerniveau. Na het intakegesprek, wordt de student uiteindelijk op basis van zijn voorkennis ingedeeld in ofwel een ‘Qur’an-klas’ of een ‘qā’ida nūrāniyya-klas’.

  • Wanneer een student zelfstandig goed uit de voeten kan met het Arabische geschrift (zowel mondeling als schriftelijk), dan zal hij/zij worden ingedeeld in een Qur’an-klas.
  • Op het moment dat de desbetreffende student niet (voldoende) bekwaam is (zowel mondeling als schriftelijk), dan zal hij/zij ingedeeld worden in een qā’ida nūrāniyya-klas waarbij de student zal worden klaargestoomd om van start te gaan met hifdh van de heilige Qur’an.

Een student kan pas na een Hifdh klas gaan als hij/zij de Qur’an goed kan lezen en djuz’ ‘Amma geheel heeft gememoriseerd.

De overgang van de qā’ida nūrāniyya-klas naar de Qur’an-klas zal plaatsvinden als de Sheikh van Dar Al-Qur’an hiervoor persoonlijk toestemming heeft gegeven middels een test die zal worden afgelegd.

Aanmeldformulier Hifdh Al-Qur’ān voor kinderen

Belangrijke mededeling:

Momenteel zijn alle beschikbare plaatsen voor onze cursus Hifdh Al- Qur’an voor kinderen gevuld en de wachtlijst is vol. Helaas kunnen we niet langer garanderen dat nieuwe aanmeldingen binnen een jaar kunnen deelnemen. We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws kan zijn en we willen ons verontschuldigen voor eventuele ongemakken die dit met zich meebrengt. We raden u aan om onze website in de gaten te houden voor toekomstige updates en mogelijke openingen van nieuwe cursussen. Bedankt voor uw begrip en geduld.

Hifdh Al-Qur'ān
Sheikh Mourad El Issati
€300

per leerling/per jaar

of betaal €25 per maand

Wat je moet weten

Sheikh Mourad El Issati

Als imam Mourad El Issati voel ik mij gezegend met de rijke leerervaringen die ik heb opgedaan aan de Universiteit van Al-Azhar in Egypte, in Marokko, en tijdens mijn studie aan een universiteit hier in Nederland. Deze ervaringen hebben mijn begrip van de islam en mijn vaardigheden als docent en leider binnen onze gemeenschap verrijkt.

Op 14-jarige leeftijd werd ik Hafid, wat een diepe, persoonlijke connectie met de Koran symboliseert. Dit vormt de kern van mijn spirituele en academische reis. Het is mijn passie om deze kennis en toewijding te delen met onze gemeenschap in Roosendaal, om samen te groeien in ons geloof en onze maatschappelijke bijdrage.

Andere College's

Leslokaal
16+
Hifdh Al-Qur'ān
Ustadh Younes El-Morabit
€300 per leerling per jaar
of betaal 25 per/maand

Wat je moet weten

Leslokaal
16+
Arabische taal
Ustadh Yassin Abou Yaala
€75 per leerling per jaar
Eenmalig

Wat je moet weten

Edu
16+
Recitatie verbetering
Ustadh Abdellah Achatibi
€125 per leerling per jaar

Wat je moet weten

Dar-Al-Quran
16+
Iedereen een kans
Ustadh Ahmed
€150 per leerling per jaar
of betaal in 2 keer

Wat je moet weten

Hifd
7 - 15
Hifdh Al-Qur'ān
Sheikh Mourad El Issati
€300 per leerling per jaar
of betaal €25 per maand

Wat je moet weten