fbpx

Imam

Mourad El Issati

Imam Mourad El Issati is een vooraanstaande figuur in de islamitische gemeenschap, erkend voor zijn diepe kennis en toewijding. Opgegroeid in Rotterdam, waar hij op 13-jarige leeftijd werd gemotoriseerd, begon hij zijn spirituele reis die hem zou leiden tot een rol als Imam in de Nasr moskee, geleid door Imam Khalil el Moumni.

Zijn academische pad is even indrukwekkend, met studies aan de Al-Azhar Universiteit in Egypte, waar hij zich specialiseerde in Arabische literatuur, en verdere studies in Marokko. In Nederland vervolgde hij zijn educatie met een premaster in Religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit illustreert zijn streven naar een grondige beheersing van zowel religieuze als seculiere kennis, weerspiegeld in zijn expertise in Aqeedah, Arabische grammatica en Fiqh.

Imam van Roosendaal

Mijn rol als imam

In Roosendaal heeft Imam El Issati een centrale rol in de moslimgemeenschap, waar hij bijdraagt met regelmatige lezingen en gebeden, en een breed scala aan onderwijsprogramma’s leidt. Hij benadrukt het belang van het combineren van traditionele islamitische educatie met moderne kennis, waardoor jongeren goed zijn toegerust voor zowel hun persoonlijke als gemeenschappelijke groei.

Zijn digitale aanwezigheid, met talrijke online lezingen en preken, toont zijn bereidheid om zijn boodschap van geloof, hoop en gemeenschap te verspreiden naar een wereldwijd publiek. Imam El Issati’s lezingen, die thema’s zoals het omgaan met de dood, het zoeken naar geluk en het belang van zelfontwikkeling behandelen, vinden weerklank bij mensen over de hele wereld.

Imam Mourad El Issati

Mijn vroege jaren in Rotterdam en de ervaringen bij de Nasr moskee hebben mijn ambitie aangewakkerd om bij te dragen aan een verenigde en verlichte Ummah. Mijn studies in Egypte en Nederland hebben mij een brede en diepgaande kennis gegeven, die ik graag deel met anderen.

Mijn passie ligt in het verbinden van traditionele islamitische wijsheid met hedendaagse uitdagingen, om zo een gemeenschap te bouwen die zowel geworteld is in haar geloof als voorbereid op de toekomst. Ik streef ernaar om onze jongeren te inspireren om hun identiteit te omarmen en hen te begeleiden, zodat ze positieve bijdragen kunnen leveren aan zowel onze gemeenschap als de bredere samenleving.

Mijn College's

Leslokaal
16+
Hifdh Al-Qur'ān
Ustadh Younes El-Morabit
€300 per leerling per jaar
of betaal 25 per/maand

Wat je moet weten

Leslokaal
16+
Arabische taal
Ustadh Yassin Abou Yaala
€75 per leerling per jaar
Eenmalig

Wat je moet weten

Edu
16+
Recitatie verbetering
Ustadh Abdellah Achatibi
€125 per leerling per jaar

Wat je moet weten

Dar-Al-Quran
16+
Iedereen een kans
Ustadh Ahmed
€150 per leerling per jaar
of betaal in 2 keer

Wat je moet weten

Hifd
7 - 15
Hifdh Al-Qur'ān
Sheikh Mourad El Issati
€300 per leerling per jaar
of betaal €25 per maand

Wat je moet weten