fbpx

Hifdh Al-Qur’ān

KORAN MEMORISEREN VOOR VOLWASSENEN

Het uit het hoofd leren van de koran is de droom van elke moslim. Het is een daad van aanbidding waardoor men de beloning in het Hiernamaals zoekt. Een hafiz is een bewaarder van de Koran en verwijst naar een persoon die de hele Heilige Koran uit zijn hoofd heeft geleerd en deze uit zijn geheugen kan reciteren. Onze geliefde profeet

Muhammad vzmh vertelde dat er een hafiz bij de engelen zal zijn, hen vergezeld in de hemel en zei:

“Degene die de Koran reciteert en deze uit zijn hoofd leert, zal bij de nobele, rechtvaardige schriftgeleerden (in de hemel) zijn en degene die zich inspant om de Koran uit zijn hoofd te leren en deze met grote moeite reciteert, zal een dubbele beloning krijgen. “

HIFDH AL-QUR’ĀN

Koran memoriseren Roosendaal

Het 6-jarige Hifdh Al- Qur’an traject bereidt studenten voor om de Qur’an te kunnen lezen en (volledig) te kunnen memoriseren. 

HIFDH AL-QUR’ĀN | INSCHRIJVINGSCRITERIA

Advies voor de broeders/zusters die nog niet kunnen lezen

“Iedereen een kans, zelfstandig de Qur’ān leren lezen”

Voor een student daadwerkelijk met het memoriseren van de Qur’an kan beginnen, dient hij/zij wel zelfstandig Arabisch te kunnen lezen en redelijk te kunnen schrijven. Zonder dit element is het onmogelijk om zelfstandig de Qur’an te lezen of te memoriseren. Kunnen lezen is een eis voor het Hifdh Al-Qur’an traject voor volwassenen. 

Wij zijn ons er van bewust dat lang niet alle volwassenen genoeg basiskennis hebben van het Arabisch en daarom nog niet Arabisch kunnen lezen en schrijven. Daarom bieden wij onze volwassen studenten nu de tijdelijk de mogelijkheid om zelfstandig de Qur’an te leren lezen. 

Studenten kunnen zich voor het project “Iedereen een kans, zelfstandig de Qur’ān leren lezen”. Meer informatie over dit project is hier te lezen. 

Hifdh Al-Qur'ān
Ustadh Younes El-Morabit
€300

per leerling/per jaar

of betaal 25 per/maand

Wat je moet weten

Ustadh Younes El-Morabit

Hifdh al-Qur’an is niet alleen een teken van onze toewijding aan ons geloof, maar ook een manier om ons innerlijke zelf te verrijken en te versterken. Het stelt ons in staat om de goddelijke boodschap altijd bij ons te dragen, te reflecteren op zijn betekenis, en deze toe te passen in ons dagelijks leven. Het is een spirituele gids die ons begeleidt in tijden van vreugde en beproeving, en dient als een bron van troost en inspiratie.

Ik moedig iedereen, jong en oud, aan om de reis van Hifdh al-Qur’an te beginnen of voort te zetten. Het is nooit te vroeg of te laat om te beginnen met het leren en het hartgrondig memoriseren van de Koran. In onze gemeenschap in Roosendaal bieden we programma’s aan die individuen van alle leeftijden ondersteunen bij deze eervolle onderneming.

Andere College's

Leslokaal
16+
Hifdh Al-Qur'ān
Ustadh Younes El-Morabit
€300 per leerling per jaar
of betaal 25 per/maand

Wat je moet weten

Leslokaal
16+
Arabische taal
Ustadh Yassin Abou Yaala
€75 per leerling per jaar
Eenmalig

Wat je moet weten

Edu
16+
Recitatie verbetering
Ustadh Abdellah Achatibi
€125 per leerling per jaar

Wat je moet weten

Dar-Al-Quran
16+
Iedereen een kans
Ustadh Ahmed
€150 per leerling per jaar
of betaal in 2 keer

Wat je moet weten

Hifd
7 - 15
Hifdh Al-Qur'ān
Sheikh Mourad El Issati
€300 per leerling per jaar
of betaal €25 per maand

Wat je moet weten