Hifd Quran | koran memoriseren

Koran memoriseren gaat online door

Hifd Quran Roosendaal

Het uit het hoofd leren van de koran is de droom van elke moslim. Het is een daad van aanbidding waardoor men de beloning in het Hiernamaals zoekt. Een hafiz is een bewaarder van de Koran en verwijst naar een persoon die de hele Heilige Koran uit zijn hoofd heeft geleerd en deze uit zijn geheugen kan reciteren. Onze geliefde profeet

Muhammad vzmh vertelde dat er een hafiz bij de engelen zal zijn, hen vergezeld in de hemel en zei:

“Degene die de Koran reciteert en deze uit zijn hoofd leert, zal bij de nobele, rechtvaardige schriftgeleerden (in de hemel) zijn en degene die zich inspant om de Koran uit zijn hoofd te leren en deze met grote moeite reciteert, zal een dubbele beloning krijgen. “

Hifd Quran & Corona

Koran memoriseren Roosendaal

Het zal niemand zijn ontgaan, het corona virus grijpt om zich heen en dat betekent dat de regering de welbekende maatregelen heeft aangekondigd. Wij vinden het dan ook belangrijk dat ieder zijn gezondheid wordt gewaarborgd. Dit betekent dat de RIVM-maatregelen per direct ook voor ons van toepassing zijn. 

Voor de Koran lessen betekent het dat er geen fysiek les kan worden gegeven tot nader bericht (waarschijnlijk 19 jan. 2021). Gelukkig zijn er genoeg oplossingen, om toch veilig het memoriseren van de Koran op afstand door te laten gaan. Samen met het ICT-team hebben wij gekeken om de Koran lessen online door te laten gaan. Dit houdt in dat de lessen via Microsoft Teams (gratis), zullen worden gegeven. Zo kan het koran memoriseren Vanuit Moskee Roosendaal gewoon veilig op afstand doorgaan. 

Wij hopen op uw begrip en geduld. Mochten er vragen zijn, vragen wij u het contactformulier in te vullen. Wij proberen dan zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag. 

his

Hifd Quran |Microsoft Teams

Online Koran Memoriseren

Om deel te nemen aan de online Koran lessen, moet uw kind al aangemeld zijn. Helaas is het niet mogelijk om halfverwege uw kind aan te melden. Als uw kind is aangemeld zijn er 2 mogelijkheden.

  • U heeft al een Microsoft Teams account
  • U heeft nog geen Microsoft Teams account
U heeft wel Microsoft Teams account.

Mocht u al een Microsoft Teams account hebben dan kunt u zich via de link, die is gedeeld door de Imam aanmelden voor de online Hifd Quran lessen. 

U heeft geen Microsoft Teams account.

Dan dient u een Microsoft Teams account aan te maken. indien de leerling jonger is dan 16 jaar. Dan is het verplicht dat het account door de ouder/voogd wordt aangemaakt. Hierna kunt u zich  via de link, die is gedeeld door de Imam aanmelden voor de online Hifd Quran lessen. 

via de volgende link kunt u zich: gratis aanmelden voor Microsoft Teams

Direct Doneren

Koran-drager worden