Dār Al-Qur’ān PROJecT:

"arabisch voor beginners"

Heb jij altijd al Arabisch willen lezen, schrijven, begrijpen en zelfs spreken? Heb jij de ambitie om niet alleen de Qur’ān te lezen (ander project binnen Dār al-Qur’ān) maar ook te begrijpen? Dan biedt Dār al-Qur’ān met dit project jou een gouden kans!

Tijdens de lessen “Arabisch voor beginners” starten we met niveau 1. Alle (basis)vaardigheden komen hier aan bod, na ruim 5 maanden krijgen alle studenten een toets waarmee zij toegang kunnen krijgen tot niveau 2 (zie “Arabisch voor gevorderden”)

Je begint met het alfabet en dit bouw je op tot het kunnen vormen van goede Arabische zinnen en basis zinsontleding. Je zult tijdens dit gehele proces stapsgewijs begeleidt worden door onze bekwame Dār al-Qur’ān docent: Yassin Abouyaala.

Deze cursus is voor beginners, er is dus geen drempel!

Wij verwachten wel dat alle studenten gemotiveerd zijn.

Wat kun je verwachten?

In de cursus Arabisch voor beginners wordt aandacht besteed aan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Uitspraak van het Arabische alfabet
  • Schrijfwijze van het Arabische alfabet
  • Hulp- en leestekens
  • De Hamza
  • Zonneletters en maanletters
  • Grammatica
  • Werkwoorden vervoegen
 

Aan het einde van Arabisch niveau 1 vindt een toetsing plaats. De studenten die deze toets met een voldoende afronden zijn dan in staat om vertrouwde woorden, namen en basiszinnen te lezen en begrijpen. Je leert eenvoudige zinnen te gebruiken en kunt korte berichtjes schrijven. Je kan communiceren in het Arabisch met een gesprekspartner die langzaam en duidelijk spreekt over vertrouwde onderwerpen

Aansluitend op het programma van niveau 1, wordt met niveau 2 tijdens dit schooljaar meer verdieping gezocht in de Arabische grammatica. Studenten van deze cursus stromen na een positief testresultaat automatisch door naar niveau 2, zij hoeven zich niet opnieuw aan te melden. 

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan twee taalonderdelen: Sarf (morfologie) en Nahw (grammatica). Meer informatie over niveau 2? Zie het project “Arabisch voor gevorderden”. 

De inschrijvingen voor dit schooljaar zijn helaas gesloten